Babyshower en luiertaart maken

Een vriendin van me is eind Februari uitgerekend, zij verwacht haar eerste kindje! Super leuk natuurlijk!! We hebben haar afgelopen zondag verrast met een babyshower!!

Ze wilde zelf niet dat we het al te gek zouden maken qua cadeautjes. Daarom hadden we samen een groot cadeau gemaakt. Een fotolijst met daarin een baby in een doek die niet door een ooievaar gedragen wordt maar door allemaal ballonnen in de vorm van hartjes!

Ik vond het zelf niet echt leuk om zonder cadeautje aan te komen dus ik heb nog een luiertaart gemaakt! Een babyshower zonder luiertaart kan natuurlijk niet!

babyshower5

Ik had nog nooit zelf een luiertaart gemaakt. Wel een idee hoe het ongeveer zou moeten aangezien ik tijdens mijn eigen babyshower ook luiertaarten had gekregen. Ik heb nog wel even gegoogeld voor wat tips en vooral even gekeken hoeveel luiers ik ongeveer moest kopen.

Hieronder wil ik met jullie delen hoe ik de taart gemaakt heb. Zo hebben jullie evt. ook een voorbeeld voor als jullie zelf een keer een luiertaart willen maken!

Wat ik allemaal heb gekocht voor het maken van de luiertaart is het volgende:

  • Luiers maat 3 (pak met 68 stuks bij de Kruidvat)
  • Doosje met (heel veel) elastiekjes
  • Een lang stoffen lint
  • Een knuffeltje voor bovenop de taart
  • Speentjes
  • Slabbetjes
  • Folie (voor het inpakken)
  • Grote saté prikkers
  • Stuk karton

Eigenlijk is het maken van een luiertaart heel makkelijk. Je rolt de luiers op en doet er in het midden een elastiekje omheen. Vervolgens bindt je voor de bovenste laag 7 luiers bij elkaar met een elastiekje. Voor de tweede laag heb je ongeveer 19 luiers nodig en voor de derde laag ongeveer 37 luiers.

Zorg dat je de elastiekjes mooi in het midden van de luiers doet. Nu je drie lagen hebt kun je de elastiekjes weg gaan werken met het lint. Bindt precies om de rand waar de elastiekjes zitten het lint.Ik heb zelf gekozen voor een lint in de kleur van de babykamer van mijn vriendin.

Vervolgens stapel je de drie lagen op elkaar. Ik heb voor extra stevigheid grote saté prikkers genomen die ik er tussenin gestoken heb.

Ter decoratie kun je de speentjes en de slabbetjes rondom de luiertaart bevestigen aan het lint. Bovenop heb ik het knuffeltje gezet. Vervolgens heb ik de luiertaart op een stuk stevig karton geplaatst en ingepakt met doorzichtig folie.

De luiertaart was naar mijn idee erg mooi geworden. Het kostte me ongeveer 45 minuten om hem te maken dus dat viel nog wel mee! Mijn vriendin vondt hem in ieder geval erg leuk!

De babyshower was ook erg gezellig. We hebben met zijn allen lekker taart gegeten, rompertjes en slabbetjes versierd en natuurlijk gezellig gekletst over baby’s!

Volgen jullie mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

 

Advertenties

5 gedachtes over “Babyshower en luiertaart maken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s